Blauwe Bessen

Onze blauwe bessenkwekerij teelt de helft van haar blauwe bessenstruiken in de kas, de andere helft wordt op onze buitenvelden gekweekt. Op deze manier is het voor ons mogelijk om van medio mei tot eind oktober verse blauwe bessen te oogsten. De blauwe bes wordt wel de koningin onder het kleinfruit genoemd en met goed recht. Ze hebben een aantal bijzondere eigenschappen (en dan vooral de nieuwe soorten), waarmee de blauwe bessen zich onderscheiden van bijvoorbeeld aardbeien en andere soorten kleinfruit. De houdbaarheid is veel langer, de nieuwste soorten blauwe bessen kunnen gemakkelijk 14 dagen bewaard blijven in de koelkast.

De nieuwe soorten blinken uit in besgrootte en geweldige smaak. Tevens bevatten blauwe bessen gezondheidsbevorderende aspecten die door vele onderzoeken zijn gestaafd. Het gehalte anti-oxidanten is erg hoog in de blauwe bessen. Anti-oxidanten werken vrije radialen tegen. Dit zjin agressieve stoffen die in het ongunstige geval schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Ook vertraagt de consumptie van blauwe bessen het verouderingsproces. Op het internet is hierover overvloedige informatie op te vragen. En dat is boffen voor ons allemaal, want blauwe bessen zijn ook gewoon erg lekker.

Nog een voordeel van de blauwe bes is haar veelzijdigheid. Je kunt de blauwe bes lekker vers uit de hand eten, maar ze is ook heel geschikt om in te vriezen, dan kunt u het hele jaar genieten van deze kostelijke vrucht. Meer en meer worden blauwe bessen gedroogd en als bestanddeel gebruikt voor allehande gerechten. En als ingrediƫnt voor een geweldig aantal gerechten wordt de blauwe bes meer en meer gebruikt, zoals smoothies, pannenkoeken, tosties, enz. Op het internet staat een ongelooflijk aantal recepten met een duidelijke tekst en uitleg en dat aantal groeit met de dag.

Wilt u meer informatie over onze soorten blauwe bes, dan kunt u bellen naar 06 - 83920973.